免费资讯热线18612921918
15330091095
(微信官方二维码)

入学指南 您的当前位置:首页 > 入学指南

老上海月份牌的前世今生:绘画风格是典型的中西合璧

19世纪末,“月份牌”开始兴起。起初,洋商们想利用新颖的广告载体招揽更多的生意,但从海外运来的画片无法引起市场关注,只好求助本埠的画家,将带有中国风俗的图画印在年历上,所以“月份牌”的绘画风格是典型的中西合璧。


  清朝末年,洋商们侪希望招徕更多个生意,急需利用新颖个广告载体做宣传,但是从海外运来个一眼画片呒没办法引起市场关注;于是,只好“入乡随俗”,求助本埠个画家,拿带有中国民俗风情个图画印辣拉年历浪向,四周精心设计别致个边框,并辣适当个部位描绘商品,再配中西对照年历,当中有戏曲故事、寿星胖娃、古代仕女咾啥。


  后首来,中国个民营企业也采用搿一招,使伊成为别开生面个新年画样式,被市民们称为月份牌。


  月份牌邪气快形成取代传统年画个势头。辣拉年头岁尾,上海勿少大报馆侪免费拿伊赠送拨订户,譬如《中外日报》馆印过上头有龙个图案、两边画历史人物形象个月份牌。搿种年历既有实用性又有观赏性,葛咾得到了各界人士个青睐。


  

辣拉上世纪廿三十年代,月份牌博采中西美术个长处,以时尚风格为基调,题材更加多样化,发展到了鼎盛期;附辣海个年历慢慢个被淡化,上头个图画甚至成为独立个作品。


  勿少年轻个画家热衷于描绘新鲜事物,追随时代潮流,穿着时髦个上海摩登女性就成为伊拉表现个主角,连大明星胡蝶、阮玲玉等侪被作为模特上过月份牌。同时,还出现了蛮多精心设计个爱国主义题材作品,譬如《法人求和》《梁夫人桴鼓战金山》《花木兰》《十九路军血战图》咾啥,侪拨了市民们一种激励。